1. VOLCÀ EN ERUPCIÓ
Hem fet un volcà i l'hem fet erupcionar. Podeu veure les fotos del procés de fabricació de la maqueta i el video on el fem entrar en erupció amb una barreja de vinagre, colorant, sabó dels plats i bicarbonat.
2. COM PELAR UN OU SENSE PELAR-LO?
Hem posat un ou cru dins un pot amb vinagre, de manera que quedés ben cobert. L'hem deixat uns dies i quan hem examinat, la closca s'ha "desfet" i s'ha separat de l'ou!!
3. GLOBUS A PROPULSIÓ
En Jonathan ens ha fet una demostració de com amb un globus, una canyeta y una corda, podem fer sortir disparat el globus a propulsió:
4. COM FUNCIONEN LES ÈLIX D'UN HELICÒPTER?
Primer hem construit les èlix amb cartolina, mesurant amb el regle per que ens quedi amb les mides exactes. L'hem clavat amb una xinxeta a un llapis amb goma i des de dalt d'una escala l'hem fet volar. Hem vist com ho fa lentament per que l'aire que queda sota la cartolina fa resistència i frena la caiguda.
5. FABRIQUEM UN BARÒMETRE
6. OBSERVEM AMB ELS MICROSCÒPIS
Hem agafat mostres de alguns llocs de la classe i hem observat si han fet bactèries o microorganismes.
7. COM FUNCIONEN LES SALINES?
Estem veient el procès de desalació de les aigues amb un experiment ben senzill:
Veiem com amb paciència, la sal s'asseca a les parets del pot i al cordill.
8. L'ESPELMA QUE ES BALANCEJA
Amb un ganivet hem "pelat" els extrems de l'espelma deixant un troç llarg de ble a cada punta. A continuació li hem clavat un filferro travessant el centre de l'espelma.
Hem possat l'espelma, fent equilibri, aguantant-se en dos pots, un a cada costat:
Per últim, hem encés un extrem de l'espelma i al moment l'altre, i observant, amb paciència hem vist com pel pes de la cera en forndre's, l'espelma ha comnçat a balancejar-se d'un costat a l'altre:
9. APAGUEM L'ESPELMA
Barregem en un pot bicarbonat i vinagre, i amb el CO2 resultant podem apagar les espelmes enceses:
10. DIFUSIÓ DE COLRANT EN LLET
En una safata hi posem llet sencera. Anem deixant caure, amb compte, gotes de colorant alimentari o d'aquarel.la líquida:
Amb un bastonet de cotó de les orelles, toquem la llet i veiem que no passa res, però quan mullem el bastonet amb sabó dels plats i toquem la llet, veieu el que ha passat:
Què ha passat? El greix de la llet forma una tensió superficial que el sabó aconsegueix trencar, fent així moure els colorants.
11. COM TALLAR UN CORDÓ SENSE TOCAR-LO
Amb celo, enganxem un cordó a la tapa d'un pot. El tanquem i amb una lupa intentem cremar el cordó:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada